Det de fleste bileiere klager mest over om vinteren er at bilen deres ser ut til å tiltrekke seg smuss, rust, skitt og sand veldig raskt. Om dette utsagnet er en overdrivelse eller ei er et spørsmål åpent for debatt. Faktum er at biler raskt blir skitne og flekkete om vinteren, og bileiere hater det. Derfor har vi satt sammen en liten guide til vintervask av bilen.

De fleste bileier blir skuffet over hvor kort deres biler holde seg ren etter de blir vasket. Selv om bilvask denne sesongen kan være demotiverende, er det akkurat den pleien bilen trenger for å forhindre at effekten av vintersesongen blir permanent.

Her er et par tips til vintervask av bilen

Bruk vann og høytrykk

Ved de fleste anledninger vil vann og høytrykk være nok til å få mesteparten av vinterskitten av lakken. Å få smusset bort fra de “lettest ignorerte områdene”, som for eksempel hjulbuen, er viktig. Her kan smuss og fukt samle seg og forårsake rust. Når du tar vintervask av bilen må du sørge for å spyle ekstra godt i hjulbuer og andre steder hvor rust kan bli et problem.

For ekstra beskyttelse mot korrosjon kan du spraye hjulbuer og kanaler med WD-40. WD-40 fortrenger vann og gir utmerket rustbeskyttelse. Bare pass på så du ikke søler WD-40 på f.eks. dekkene. De blir da veldig glatte.

Voksbeskyttelse av lakken

Bilen må takle smuss, støv og salt i løpet av vinteren. For å beskytte lakken mot disse påkjenningene anbefaler vi å vokse bilen før vinteren. Det burde være en regelmessig rutine å vokse bilen både høst og vår, da vil du beskytte overflaten mot korrosjon og andre forurensninger.

Du har kommet langt i vintervask av bilen ved å beskytte lakken med voks og spraye WD-40 i hjulbuer og andre utsatte steder. Dette letter også vaskejobben neste gang bilen er skitten.

Nye gulvmatter i bilen

Hvem liker ikke å flotte bilens interiør med stoffgulvmatter som synes å være både estetiske å se til og komfortable samtidig? Men om vinteren bør du kanskje vurdere å legge inn noen gummimatter i stedet. Du vil mest trolig dra inn både snø, skitt og grus, og det gjør stoffmatter uegnet om vinteren. Gulvmatter av gummi er ikke så veldig dyrt, så det er verdt investeringen. Du unngår da stygge og våte gulvmatter av stoff.

Trygg kjøring

De fleste har en indre drøm om å drifte i snøen på samme måte som Vin Diesel i Fast and Furious filmene? Vel, jeg har ikke det, og vet du hvorfor? Fordi, i motsetning til Vin Diesel må jeg selv holde bilen min ren. Selv om det er gøy og å sladde rundt i snøen, er det sånn at sladding også dekker undersiden av bilen din med snø, salt, sand og annet smuss. Så, med mindre du planlegger å tilbringe resten av dagen med vintervask av bilen, burde du kjøre pent. Dette gjelder også spesielt hvis du er en uerfaren sjåfør, da risikoen for ulykker også er større på det glatte vinterføret.

Introduserer: WD-40

Uavhengig av om du snakker om beskyttelse mot rust eller rust-fjerning, kan ikke vintervask av bilen fullføres uten WD-40.  Men hvorfor det? Det er fordi WD-40 er en vannavstøtende spray og holder alle former for fuktighet unna bilen din.

Du bør imidlertid være oppmerksom på at hyppig påføring er nødvendige. Du burde behandle bilen med et WD-40 minst en gang i uken hvis du ønsker at rustbeskyttelsen skal vare hele vintersesongen. Med WD-40 blir livet stadig enklere og mer praktisk.

Her er flere vintertips fra WD-40!