Er du en av de som emigrere til varmere strøk om vinteren? Da er det mange som er misunnelig på deg. Vinteren kan være hard for både folk og dyr, og ikke minst bilen har en tøff tid om vinteren. Det er viktig å ta de riktige stegene for vintervedlikehold av bilen. Ikke minst for å unngå dyre reparasjoner, men det vil også øke levetiden på kjøretøyet ditt.

Her har du 5 viktige tips som kan reduserer problemene dine:

1.      Forbered deg tidlig

Mens de fleste begynner å forberede seg til vinteren på randen av desember, vil vi anbefale deg å gjøre det samme tidligere på høsten. Da kan du være sikker på at du kommer igjennom alle tipsene til vintervedlikehold av bilen før snø og kulde setter inn.

2.      Vinterdekk

Hvert år er det fullsteding kaos på veiene når den første snøen kommer. Det er en grunn til at vi må ha vinterdekk. De er laget av mykere gummi i motsetning til sommerdekk, for å beholde fleksibiliteten når det blir kuldegrader. De har også et mønster i slitebanen som gir større gripeevne på is og snø. Det er ingen grunn til å vente med å sette på vinterdekk til snøen allerede ligger på bakken. Sjekk værmeldingen og vær føre var.

3.      Sjekk om du har spylervæske

En del av vintervedlikeholdet av bilen er å ha rikelig tilgang på spylervæske og at vindusviskere som fungerer optimalt. Dette gjør at du har bedre sikt hvis du skal kjøre i snøvær. Vindusviskere bør byttes en gang i året. Gummien på vindusviskere skal tåle både varme somre og kalde vintre og dette tærer på gummien. God sikt er en sikkerhet når du er ute i trafikken.

4.      Bytt motorolje

Det fjerde tipset til vintervedlikehold av bilen er ganske enkelt, men blir ofte glemt. Det kalde været har en negativ virkning på motorens effektivitet, den gjør motoroljen tykkere og reduserer sirkulasjonen rundt motoren. Du må sørge for å ha riktig viskositet på produktet du bruker. Om vinteren må bilen ha en motorolje som er tynnere enn på sommeren.

5.      WD-40 avviser snø og is

Sørg for å ha en boks med WD-40 tilgjengelig. Sprayer du på et tynt lag med WD-40 på bilens ruter, vil du unngå at isen fester seg. Spray på og fordel utover med en tørr og ren klut. Da trenger du ikke bekymre deg for is skraping før du reiser på jobb.

Det var våre 5 tips til vintervedlikehold av bilen. Har du ikke WD-40 tilgjengelig, kan du kjøpe det her.