Bokstavene WD i WD-40 står for Water Displacement (Vannavstøtning). Og det er akkurat det WD-40 gjør, den skyver vannet unna.  Det er mange myter rundt produktet – for eksempel at WD-40 kan kurere leddgikt – men fortellingen om at WD-40 forskyver vann er ikke mystisk. WD-40 er et fantastisk vannavstøtende middel.

Det sies at man trenger kun to ting i livet: Gaffatape og WD-40. Hvis noe beveger seg, og det ikke er meningen at det skal det, bruk gaffatape, hvis det ikke beveger seg, og det er meningen at det skal bevege seg, bruk WD-40. Det faktum at WD-40 fortrenger vann betyr at den kan brukes til mange formål. Her er noen tips til situasjoner hvor WD-40 kan brukes som vannavstøtende middel:

Forhindre rust og korrosjon

Tenk deg den vakre metallskulpturen, eller metalllykten du har på terrassen eller i hagen. Den var utrolig vakker når du kjøpte den, men etter en tid ute så ser du at den ikke er fullt så vakker lengre. Den begynner å ruste. Alle metalloverflater må behandles for å holde seg pene over tid, og fuktighet er den største årsaken til rust.

For å holde metallgjenstander fine er det viktig å beskytte de mot fuktighet. WD-40 er perfekt til denne oppgaven da den fortrenger vann og driver ut fuktighet. Den fjerner også påbegynt rust. Ved å bruke WD-40 Smart Straw kommer du til i alle kroker og kriker på det du vil beskytte, da du med denne kan spraye både bredt og presist.

 Driver ut fuktighet fra elektriske verktøy

Vann og elektrisitet er ikke en god kombinasjon. Ikke bare ødelegger vann strømkretsløpene men det kan også forårsake kortslutning. WD-40 driver ut fuktigheten så verktøyene holder seg lengre.

Til denne situasjonen er det ideelt å bruke WD-40 Smart Straw som vannavstøtende middel. Den gir fleksibilitet og du treffer nøyaktig, noe som er viktig ved å drive ut fuktighet fra strømkretsløp.

 

Forebygge oksidering på batteripolene

Om det er på grunn av uforsiktig vannsøl eller om det kommer fuktighet inn ved batteriet, så fører dette til at batteripolene korroderer og bilen kan bli vanskelig å starte.

Ved å spray WD-40 på batteripolene og området rundt forhindrer du fuktighet og polene holder seg rustfrie. Dette gir god kontakt, og bilen er lett å starte.

 

WD-40 som vannavstøtende middel

Når det er snakk om å beskytte metall mot rust, er det WD-40 som er middelet. WD-40 har over 2000 bruksområder og det fleste av disse er på grunn egenskapen i å forskyve vann.

Her ser du en test på WD-40 som forskyver vann