Når temperaturen faller, er det fortsatt mange bruksområder for WD-40, alle fra bare én boks. Du kan bruke WD-40 rundt i huset, på bilen, i dine DIY prosjekter og i hagen.

Hver høst/vinter bør vi gjøre litt vedlikehold i våre hus og leiligheter. Dette for å unngå store prosjekter og kostnader og for å holde varmen inne.

Her er fire vintertips til klargjøring av hjemmet for vinteren:

Vintertips: Luft radiatorene

Du kan ha det beste oppvarmingssystemet i verden, men hvis huset ditt ikke er godt nok isolert, kaster du penger ut av vinduet.

Sjekk radiatoren om de er varme. Hvis de ikke er det, kan det være at du må lufte de. Vet du ikke hvordan du gjøre dette, kan du følge denne linken som gir deg en beskrivelse.

Ved å lufte radiatoren frigjør du luft som har samlet seg i toppen, noe som stopper varmtvannet i å stige. Du trenger en luftenøkkel (kan enkelt kjøpes i en jernvare) for å åpne den lille ventilen på toppen. Når du åpner vil du høre luften komme ut, og så snart du ser det drypper vann, lukker du den igjen. Kontakt en varmespesialist tidig ved større problemer.

Et lite vintertips for å varme opp raskere: Plasser litt aluminiumsfolie bak radiatoren. Det vil reflektere varmen tilbake inn i rommet.

Eliminer trekk

Dette er en enkel, men veldig effektiv løsning mot trekk. Ved å bruke tetningslister rundt vinduer og dører kan du spare en del på oppvarmingsutgifter, og dette er noe du enkelt kan gjøre selv. Her er en bruksanvisning på hvordan du fester den på vinduet.  

For mange trekker det også fra under døren. Dette kan du enkelt ordne med en dørlist med børster. Kutt den i riktig lengde og fest den nederst på døren.

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du ringe en loftisolasjonsekspert for å unngå at varmen forsvinner ut gjennom taket.

Innetemperatur

Når temperaturen synker ute, kan det være fristene å skru opp varmen inne. Men hva er den ideelle innetemperaturen?

Temperaturen i hovedrommene, som stue og kjøkken, bør være mellom 18ºC og 21ºC.

Det er også en god ide å ha timer for å senke temperaturen mens man er på jobb og om natten.

Vedlikehold av hagen

Noen steder i landet kommer snøen tidligere enn andre. Vær tidsnok ute til å dekke til eller lagre utemøbler og verktøy. WD-40 har mange bruksområder for rengjøring og smøring av hagemøbler og utstyr. Tar du denne jobben før vinteren, blir våren mye lettere.

Ved å smøre metallgjenstander med WD-40 før vinteren setter inn, beskytter du de gjennom vinteren mot fuktighet og rust.