Fjern flekker fra gulvfliser kan være en forvirrende oppgave. Det er så mange stiler, teksturer og materialer tilgjengelig, og det er ikke sikkert du husker spesifikasjonene på flisene. Derfor kan det hende du ser på oppgaven som en utfordring.

Men nå er det slik at du kan ha remedier på kjøkkenet som kan løse problemet for deg. Det finnes visse hjemmelagde løsninger som kan hjelpe deg å fjerne selv de tøffeste flekkene du har fått på gulvfliser.

Har du prøvd ut flere industrielle løsninger, men det fortsatt er flekker på gulvflisene? Dan kan du prøve en av disse løsningene.

Har du fått skrubbemerker fra sko på flisene, kan du prøve disse tipsene:

 

1.    Hjemmelaget sitrus rens

Det er et gammelt ordtak som sier «Når livet serverer deg sitroner – lag limonade». Og når det gjelder fjern flekker fra gulvfliser, er det akkurat det du bokstavelig skal gjøre.

Ta appelsinskall eller en annen form for sitrusskall. Legg de i en kopp med eddik i to uker. Etter 14 dager fortynner du løsningen ved å tilsette like mengder vann som sitrusblandingen. Hell løsningen på en sprayflaske og bruk den til å rengjøre flisene.

Det lukter fantastisk og renser godt. I tillegg er den laget med naturlige ingredienser, slik at den skader ikke huden din som blekemidler eller syre kan gjøre.

2.    Fjern flekker fra gulvfliser med den magiske blandingen av natron og eddik

Natron har også andre fordeler enn kun å være et hevemiddel under baking. Mange som sverger til naturlige ingredienser bruker natron til å løse en rekke problemer. Sko som lukter? Bruk natron. Flekker på glass? Bruk natron sammen med en sitrusløsning.

For å fjerne vanskelige flekker fra gulvfliser bruker du 1 ss flytende oppvasksåpe, ¼ kopp natron og 2 liter veldig varmt vann. Du kan også legge til en dråpe eller to med essensiell olje for en god duft. Bruk denne hjemmelagde løsningen og bli overrasket.

En løsning av like deler natron og sitronsaft kan også bidra til å fjerne mugg og grønske fra fliser. Påfør blandingen på de berørte delene og la det virke i noen timer. Skyll så med lunkent vann og voila! Det er helt rent.

3.    Mintblanding

Bland sammen like deler teknisk sprit, vann og hvit eddik. Tilsett 1 ts oppvaskmiddel og for å få en herlig mintlukt, kan du tilsette noen dråper med peppermynteolje. Bruk denne til å rengjøre flisene dine, det blir rent og lukter godt.

Disse tipsene her er nyttige, men det beste er å forebygge. Mopp gulvflisene regelmessig så ikke smuss og skitt fester seg i fugene. Og skulle du søle, tørk opp umiddelbart. Ikke la den sølet bli liggende, da blir det til slutt flekker som kan være vanskelig å fjerne.

Har du andre tips til fjern flekker fra gulvfliser? Del gjerne dine gjør-det-selv tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway