Knirkende dører kan være en plage som distraherer deg til stadighet. Mest sannsynlig ligger denne oppgaven på «to-do» lista di, men du har ikke fått gjort noe med det ennå. Her kommer vi med flere tips til hvordan du kan fikse knirkende dør med ingredienser du har hjemme.

Er du klar for å fikse den knirkende døra en gang for alle?

1.     Du kan fikse knirkende dør med et såpestykke

Vanligvis inneholder såpestykker animalsk fett som kan smøre dørhengsler. Du må imidlertid unngå å bruke såpe som inneholder glyserin, da dette kan gjøre at metallet på hengselet ruster. Ideelt sett bør du bruke økologiske eller hjemmelagde såper, da de er rike på animalsk fett og gir bedre resultat.

Sånn gjør du det:

Gni såpestykket på dørens hengsel av metall. Det animalske fettet i såpen «smelter» på overflaten og smører hengselet. Dette er da nok til at knirkelyden blir borte.

Selv om dette er enkelt å utføre, er den ikke så effektiv som andre løsninger. Å bruke et såpestykke har kortvarig effekt, kanskje så lite som 2-3 dager.

2.     Spray med litt hårspray

Hårspray er kjent for å danne en polymertetning når du sprayer det på dørhengslene. Dette gjør at hengslene løsner og den knirkende lyden forsvinner.

Slik gjør du:

Spray hårspray på hengslene fra en tommes avstand. Åpne og lukk døren for at det skal spre seg utover metallet. Hører du fortsatt knirk, kan du spraye på litt mer.

Denne løsningen er kun effektiv i 10 dager eller mer, så den løser ikke problemet med knirkende dør permanent.

3.     Olivenolje til å fikse knirkende dør

Å påføre olivenolje på en knirkende dør er en av de enkleste metodene for å fikse problemet. De fleste har en flaske stående på kjøkkenbenken og det fungerer meget effektivt for å smøre et tørt og gammelt dørhengsel.

Slik gjør du:

Har du en tom flaske for øyedråper kan du bruke denne til å suge opp litt olivenolje. Drypp så olivenolje på hengslene. Du kan også bruke litt bomull som du dynker med olivenolje og smører på hengslene. Åpne og lukk dørene så olivenoljen sprer seg utover metallet.

4.     Spray på WD-40

WD-40 er et multifunksjonelt produkt som sparer deg for jobben med å lage egne midler. Den er designet med et rør for presis påføring. Med WD-40 kan du fikse knirkende dør i hjemmet. Spray på dørhengselet og tørk av overflødig olje med en fille. Hvis det er mye smuss og rust på hengselet, kan du ta det av og la det ligge i WD-40 til det er rent. Du trenger heller ikke bekymre deg for rust og korrosjon ved å bruke WD-40, da den beskytter mot dette.

Med disse tipsene trenger du ikke å irritere deg over knirkende dører lenger. Har du andre metoder å anbefale for å fikse knirkende dør?

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.