Alle kan være uheldige å søle kaffe på klærne sine ved et uhell. Det i seg selv å søle ut den ny- bryggede kaffen du har gledet deg til å drikke er stressende nok, men flekken kan også være ganske vanskelig å fjerne. Så hvordan fjerne kaffeflekker fra skjorta?

Hvis du ikke vet den riktige måten å fjerne kaffeflekken på, kan det være veldig vanskelig å fjerne lysebrune flekken. Som med alle flekker etter mat, bør du avstå å legge den flekkete skjorten i tørketrommelen før flekken er helt fjernet, da kan flekken feste seg permanent.

Hvis du akkurat har sølt, kan du fjerne kaffeflekken ved å ha den under rennende kaldt vann. Dette er en effektiv måte å fjerne nye kaffeflekker. Men det kan kreve ytterligere behandling avhengig av hvor gammel flekken er, og hvilket materiale klærne er laget av.

Her får du tips til hvordan fjerne kaffeflekker:

Hvordan fjerne kaffeflekker fra syntetiske stoffer

Klær laget av syntetiske stoffer vil sannsynligvis være mer holdbare enn andre materialer som pels, silke eller skinn. Derfor er det relativt lettere å fjerne flekker fra slike klær.

Forsøk først å absorbere overflødig kaffe ved hjelp av en ren, tørr klut. Så lager du en løsning som inneholder varmt vann, oppvaskmiddel og hvit eddik. Løsningen skal ha minst en liter vann sammen med en halv teskje oppvaskmiddel og en spiseskje hvit eddik.

Bløtlegg det berørte område i denne løsningen i omtrent femten minutter. Ta deretter plagget ut og skyll den i varmt vann. Hvis flekken vedvarer, bruk en svamp og alkohol for å fjerne flekken helt. Når flekken er fjernet kan du vaske plagget som normalt.

Står du ovenfor en veldig gjenstridig kaffeflekk, kan det hende du må gjenta behandlingen for å fjerne flekken helt.

Hvordan fjerne flekker fra bomull

I likhet med syntetiske stoffer er klær laget av bomull enkle å jobbe med, og du enkelt fjerne kaffeflekker fra disse. Den beste måten å fjerne flekker på er ved å bruke en kommersiell flekkfjerner. Først absorberer du så mye væske som mulig med en klut, deretter behandler du flekken med flekkfjerner. Etter dette kan du vaske plagget som normalt.

Har du ikke en flekkfjerner tilgjengelig hjemme? I så fall kan du følge en teknikk som ligner på fjerning av flekker på syntetiske stoffer, men med noen få endringer til slutt. Når det gjelder bomull, må du la den tørke helt etter at du har bruk alkohol. Så kan du vaske den i varmt vann som du pleier.

Hvordan fjerne kaffeflekker fra bomull hvis flekken er gammel? Spenn området på plagget hvor flekken sitter over en bolle og fest med gummistrikk. Varm opp vann til 94ºC ved hjelp av en vannkoker med temperaturmåler. Når temperaturen er nådd, hell vannet forsiktig over kaffeflekken. Denne metoden kan skade andre typer materiale, men vil ikke skade en skjorte av bomull.

Det var tips til hvordan fjerne kaffeflekker, om de er nye eller gamle så skal flekken la seg fjerne.