Du kan fjerne malingsflekker fra gulvfliser med litt anstrengelse. Ved hjelp av rengjøring kan enhver vanskelig flekk fjernes.

Uansett hvor nøye du er, kan det komme små malingsflekker på de vakre gulvflisene dine. Og du synes selv den minste malingssprut kan oppdages fra en kilometer unna. «Må du legge nytt gulv?» tenker du kanskje, men det er ikke nødvendig.

Her får du noen proffe tips til hvordan du kan fjerne malingsflekker fra gulvfliser:

Proffe tips til å fjerne malingsflekker

Den første vurderingen er i hvilken tilstand malingsflekken befinner seg. Dette for å finne ut hvilket tips du skal gå for. Er den fremdeles våt? Er den tørket eller kanskje den er vært der en stund og er fullstendig gjennomherdet?

Malingen er fortsatt våt

Det enkleste er å fjerne malingsflekker mens de fremdeles er våte. Ser du at du søler maling på det flotte flislagte gulvet, finn frem en fuktet klut og tørk bort med en gang. Noen malingstyper er litt vanskeligere å tørke bort, så det er mulig du må tørke over flere ganger. Prøv også med litt såpevann for å være sikker på at all malingen er borte.

Malingen har tørket

Hvis malingen har tørket, kan det hende du må skrape den bort. Bruk et barberblad for å skrape bort malingsflekkene fra gulvet. Hold bladet i en 45-graders vinkel og skyv bort flekken fra overflaten av flisene. Du kan samtidig bruke litt såpevann når du gjør dette. Metoden fungerer på omtrent alle typer fliser.

Fjerne malingsflekker med WD-40

Ikke bare fjerner dette produktet normale flekker fra overflater, det kan også fjerne gjenstridige malingsflekker fra flisegulv. Test først på et lite synlig område for å forsikre deg om at gulvet tåler behandlingen.

Spray WD-40 på en klut eller en fille og tørk deretter over området med flekker. Husk å ventilere rommet godt, da det lukter ganske mye. Husk også å vaske hendene hvis du har kommet i direkte kontakt med produktet.

Nå er det bare å gå i gang med å fjerne malingsflekker etter siste oppusningsjobb.  Det vil ikke være behov for hverken å skifte fliser eller irritasjon over flekkene. Gulvet blir vakkert å se på igjen.