Elsker du spenningen ved å sykle?  Faktum er at skal du fortsette å ha fantastiske turer med sykkelen, er regelmessig vedlikehold av sykkelen noe du må utføre. Her er noen tips til hva du bør tenke på:

Vask sykkel regelmessig

Første bud til regelmessig vedlikehold av sykkelen er å vaske den ofte. Det høres kjedelig ut, men det sørger for at sykkelen din varer lengre. Skitt og smuss finner frem til overflaten og inn i drev og andre bevegelige deler. Dette gjør ikke bare at sykkelen ser skitten ute, det tærer også på viktige komponenter som gjør at sykkelen kan fungere som den skal. Ved å ikke rengjøre vil du også utsette sykkelen for korrosjon.

Du trenger ikke et fancy rengjøringssett for å vaske sykkelen, det holder lenge med svamp og en bøtte med såpevann.

For å beskytte metalldelene mot rust, sprayer du på WD-40 etter at du har vasket sykkelen. WD-40 holder rusten borte.

Sjekk trykket i dekkene.

Riktig dekktrykk er viktig. For lite luft i dekkene øker sjansen for punktering, og det vil vi helst unngå når vi er på sykkeltur. Du kan bruke en håndpumpe, men vi anbefaler å bruke en pumpe med trykkmåler. Da får du eksakt riktig trykk i dekkene, ikke for mye og ikke for lite.  Har du ikke en pumpe med trykkmåler selv, kan du svinge innom en bensinstasjon som har luft neste gang du er på tur. Gjør det til en vane å sjekke trykket jevnlig, da det er en del av regelmessig vedlikehold av sykkelen.

Vær oppmerksom på bremsene

Noen tror at hastigheten er alt som teller når det gjelder å sykle. Men med stor fart kommer også stort ansvar; du må kunne kontrollere sykkelen. I dette mener vi at du må kunne stoppe i tide hvis det er behov for det, uansett hvor stor fart du har.

Bremsene på sykkelen må være i topp stand, til enhver tid. Sjekk bremseklossene, er de slitt? Ser du antydning til slitasje skal du bytte klosser umiddelbart. Det gjelder ikke bare din sikkerhet, men også de du møter på din sykkeltur.

Sjekk også om bremsene er stramme nok, så de virkelig tar tak når du måtte bremse. Bremsene må være i perfekt stand. Ditt liv er avhengig av det!

Sykkelkjedet

Sykkelkjedet er også en viktig del av regelmessig vedlikehold av sykkelen. Det er sykkelkjedet som gjør at sykkelen beveger seg fremover. Skittent kjedet virker dårlig, det glipper over tannhjul, kan sette seg fast og sette flekker på klærne når du sykler.

Rengjør sykkelkjedet med avfetter, gjerne WD-40 Degreaser. Når sykkelkjedet har ligget en stund i avfettingen kan du bruken liten børste til å skrubbe løs gjenstridig smuss. Sørg for å fjerne all smuss og skitt i kroker og kriker.

Når sykkelkjedet er helt rent, anbefales det å bruke et smøremiddel. Ved å smøre inn sykkelkjedet beskytter du mot korrosjon, og kjedet beveger seg jevnt over tannhjulene. Det finnes mange forskjellige smøremidler du kan bruke, fett, sykkelolje og WD-40. Du kan velge ut fra hvilke behov du har.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.