Bilen er en av de viktigste eiendelene for de fleste husholdninger. Det er også en stor investering som gjør det svært viktig at den blir tatt godt vare på. Ved regelmessig vedlikehold vil den vare lengre. Ved å følge veiledningen nedenfor vil du bli en mester på rengjøring av bil. En bil som er skitten vil ha letter for å korrodere utvendig. Og det er mye hyggeligere å kjøre rundt i en bil som er ren, både utvendig og innvendig.

Her er en veiledning på hvordan du utfører rengjøring av bil, hjemme på gårdsplassen.

Utvendig rengjøring av bil

Start med å vaske bilen utvendig. Er den veldig skitten bør du unngå å bruke klut, da det kan gi «swirls» og lage riper lakken. En klut med smuss vil fungere som et sandpapir.

Bruk vann, bilshampo og en smussfri mikrofiberduk til rengjøring av bil. Dette vil fjerne all skitt som har bygget seg opp.

Tørk bilen

Bruk et egnet håndkle til å tørke av bilen. Alternativt kan du bruk en våtskrape til å fjerne vannet.

Voks bilen

Etter vask og tørk, vil det lønne seg å vokse bilen. Kjøp en god voks som er lett å jobbe med. Ved å voks bilen vil ikke støvpartikler feste seg til lakken og vannet preller lettere av. En vokset bil forenkler fremtidig rengjøring.

Innvendig rengjøring av bil

Når bilen er ren utvendig, er det interiøret sin tur til å få en rengjøring. Bruk en lett fuktet klut til å tørke støv av interiør og setetrekk. Du trenger også å ta frem støvsugeren for å fjerne støv fra alle tepper, konsollen, dashbord og ventiler. Bruk en god glassrens og microfiberklut på alle rutene.

Interiør polish

For å friske opp overflater innvendig, kan du kjøpe egnede produkter som gjenoppretter glans og beskytter mot fremtidig støv og falming. Dette sprer også en behagelig duft inne i bilen.

Avfetting og smøring

Når du er ferdig med rengjøring av bil utvendig og innvendig, kan du også rengjør og smør viktige komponenter som hengsler. Til dette formålet er WD-40 helt utmerket. Spray på WD-40 der det trengs rengjøring og smøring. Du kan også spraye WD-40 i låser og på hengsler så de fungerer riktig.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .